SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Harlekin keresztlánya

: Harlekin keresztlánya

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

314 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Talmáról írt és nagy sikert aratott regénye után ezúttal a Comédie másik halhatatlan alakjáról, Clarion de Latude-ről szól Gáspár Margit műve. Clarion ugyan maga is megírta életrajzát, de a róla szóló írások kisebbfajta könyvtárat megtöltenének. Színes egyéniségét Voltaire és Diderot dicsérte elragadott sorokban, életének kevéssé hízelgő eseményeit Edmond de Goncourt örökítette meg, de ránk maradtak a kortárs rágalmazók róla szóló gúnyversei, röpiratai is. A regény színhelye Párizs és egy német őrgrófság, Ansbach. Idő: 1765. Itt lép színre Clarion, hogy harcba induljon a színészek évszázados jogfosztottságának eltörléséért, majd a felvilágosodás szellemi fegyverével és legnemesebb színészi képességeinek latba vetésével próbál rendet teremteni az elmaradott és nyakig eladósodott Ancbachban. Clarion az emberi rangért száll síkra egy olyan korban, amikor a legnagyobb gondolkodók börtönben ülnek vagy száműzetésbe kényszerülnek, és amikor a felvilágosodás eszméit harsogó német őrgróf emberkereskedelmből tartja fenn magát. Gáspár Margit szokatlan történelmi játékban idézi fel Clariont. A színésznő emlékéhez híven nem tisztel semmiféle szabályt: olykor könnyed vígjátékká, nemritkán bohózattá oldja a komor alapszövetű regényt, máskor maga szólítja meg hősnőjét, hogy minél teljesebb, hitelesebb képet varázsolhasson azi olvasó elé.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!