SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Határok, frontok

: Határok, frontok

Kiadás:

Budapest, 1989

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

167 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631416542

tartalom:

Az időskor bölcs derűjének inkább csak a vágya, valójában bölcs zaklatottság jellemzi a nyolcvanöt éves Keresztury Dezső verseit. A neves irodalomtörténész és kritikus költőként érintetlenül megmaradt kíváncsisága és elhivatottságérzése nem hagyja nyugodni. Tárt lélekkel fogadja be a látványokat, történéseket, azok pedig egyenrangúak számára, egy fa kidőlése vagy egy országos esemény egyformán fontossá válik a versben. Ez a világérzékelés általános érzékenységet feltételez, és sok-sok tapasztalatot, bölcsességet valóban. A szellem magabiztosságát ugyanakkor, mely nem retten meg kitárulkozni és befogadni, emlékeivel bátran szembenéz, és a jövőre mindig tartalékol életre elegendő reményt.
Keresztury Dezső verseiben a természet megnyugvást ad, és egyben erkölcsi példát az elmúlásra, de a megújulásra is; a hajdani barátok-bajtársak emléke tovább él; a történelem pedig mindenütt jelenvaló, mintha ugyanúgy a természet, mint a kultúra része volna. A költő számára a teljességbe beletartozik minden, és annak nincsenek sem jelentéktelen pillanatai, sem elherdálni való tárgyai, alakjai. A megőrzés költészete a Keresztury Dezsőé.
 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!