SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Hét bagoly

: Hét bagoly

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

246 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Szomjas Guszti, a kiöregedett köz- és váltóügyvéd Pestre költözik, ugyanabba az utcába, ugyanabba a házba, ugyanabba a lakásba, hol évtizedekkel ezelőtt lakott, hogy még egyszer végigélhesse ifjúságát. A világ azonban megváltozott. A régi hősöknek "már csak arra van gondjuk, hogy szép hasat eresszenek", már nem értik "az érzők fájdalmát és szenvedését", a szép szerelmek hírhedt újságcikkekké rondulnak, az írói alkotás pedig alkalmi, folytatásos fércművekké. Józsiás, a fiatal, romantikus író az egyetlen, aki a század végi romantikát éli, aki a szürkévé másult valóságból sajátos, az álmok és csillagképek meghatározott tájaira menti át a költészetet. A világ így vesszőfutásra ítélt. Az ő szerencsétlen szerelmeinek lesz szemtanúja, érző gyámola Szomjas Guszti, aki ugyancsak a javíthatatlan romantikusok két balkezességével "teremt rendet" ifjú barátja körül. Krúdy Gyula írásművészete a 20-as években egy sajátosan egyéni realizmus irányába fejlődött. Az ebben a korszakban született "dércsípett remekművek" sorába tartozik a Hét bagoly is (1922). Ez a világ grotesztk figurák otthona; sóhajtó költők és peridák, hullamosók és kacér iparosasszonyok, redakciók, kisvendéglők, nyilvánosházak fanyar hangulatot árasztó világa, amelyben az emlékezés, az idő "dallamosítása" színezi a hagyományostól ugyan elütő, mégis reális tájakat - téli szineket és hars ízeket felvillantva.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!