SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Hétszer vágott mező I-II.

: Hétszer vágott mező I-II.

Kiadás:

Budapest, 1970

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

394; 384 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A regény kora s hazai szereplőinek egy része ismerős az olvasó előtt - írja új regényéről Passuth László - Erre számítva kellett rávetítenem II.Endre világát szélesebb nemzetközi síkokra s elválasztani a történelmi valóságot a romantikától. Hogy milyennek képzeltem el - nem mindig bő források tükrében - a színes egyéni, vérbő figuráit, erről e soroknál többet mond a regény. A hazai sorsfordulókon kívül három síkon is követni kellett az eseményeket: Bizánc, a Szentföld és egész Európa színtere Endre érdeklődésének, utazásainak, hatalmi ambícióinak. Így a távoli tájak, - szereplőikkel együtt. - váltják egymást, eltűnnek, visszatérnek. A krónikások ritkán emlékeznek meg női szereplőkről, így egymástól távol font szálakból kellett összeszőnöm Endre nővérének - Margitnak - az Árpád-korban szinte egyedülálló történetét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!