SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Hinnivaló világ. - L.M. kalandtalan élete Szivárvány-szigeten -

: Hinnivaló világ. - L.M. kalandtalan élete Szivárvány-szigeten -

Kiadás:

Temesvár, 2009

Kiadó:

Marineasa Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

94 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9789737495204

tartalom:

"Ezúttal Mátray László nem volt olyan szemérmes, mint teszem azt ál-agglegényi történetei során, amikor a behálózott és szerelmi csapdákba ejtett hölgyek identitását véka alá rejtette. Bevallom, egy ilyen lista, mint ez a mostani, színházi pletykaéhségen nevelkedett kíváncsiságomat mind a mai napig birizgálja. Eljön az a kor, amikor az ember egyre többet gondol a halálra. Az elmúlásra. Hívő embernek ilyenkor egyszerű a dolga, akár keresztény, akár muzulmán. Adva vannak neki a túlvilágról a legszükségesebb adatok, a halál utáni világról, a másvilágról. Keresztény ember, ha keresztényi életet élt, vagy sikerült még idejében felvennie az utolsó kenetet, bűnei bocsánatának tudatában könnyű szívvel megy át az öröklétbe, amelyről persze csupán halvány fogalma van, vagy halvány fogalma sincs. Kosztolányi kapisgálta a Hajnali részegségben. Szájtátva álltam, s a boldogságtól föl-fölkiabáltam, az égbe bál van, minden este bál van, és most világolt föl értelme ennek a régi, nagy titoknak, hogy a mennynek tündérei hajnalba hazamennek fényes körútjain a végtelennek. De Mátray László olyan ember, akinek saját hajnali részegsége van. Ilyen állpotban ülhetett le, a halál gondolatától szorongatva, megteremteni a halál utáni hazát. Elég neki ehhez az emberi képzelet, mert a világot az emberi képzelet teremti - mondja ő. És a túlvilágot is az emberi képzelet teremti, mondhatnánk Mátray Lászlót parafrazálva. Ő ugyanis ezt teszi és nevet is talál hozzá : Szivárvány-sziget az a hely, ahol földi létét folytatni távozik a minden bizonnyal szabadgondolkodó szerző, lévén az első szembeszökő tény, hogy a Szivárvány-szigeten nincs semmilyen Isten. Ám angyalok, azok vannak. A Biblia szerint az angyaloknak nincs nemük, a zsidó hagyomány hímneműeknek tekinti őket, Mátray László pedig nem lenne Mátray László, ha nem női angyalokkal népesítené be Szivárvány-szigetet. Itt nincsen szenvedés, nincs büntetés, csak lebegés. Nincs beszéd. Ezt minden nős ember azonnal mennyországi állapotnak fogadja el. Az itt lebegők a tekintetükből értik meg egymást, abból olvasnak, ami a Földön csak a szerelmeseknek a kiváltsága. Szóval a csend mindenhatósága uralkodik. Vagy a beszéd fölöslegessége. Ez egy olyan mennyország, ahol számítógép is van. Szerző számítógép nélkül el sem tudja már képzelni a mennyországot. Szóval azért a kommunikáció világában vagyunk." Koczka György

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!