SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Ibolyaszín bárány

: Ibolyaszín bárány

Kiadás:

Budapest, 1965

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

280 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Az a könyvtárnyi tanulmány, regény, színdarab, vers, amit Benedek Marcell megírt és lefordított, kissé irodalommá formálta, s egy írott történet hősévé tette őt magát is. Ezt a történetet tartja kezében az olvasó. Mert Benedek Marcell elbeszélései, novellisztikus példázatai, naplójegyzetszerű önvallomásai minden kompozóciós trükk nélkül is egész történetté állnak össze, egy élet összefüggő dokumentumává teszi őket a mindegyikben megnyilatkozó írói egyéniség, humánus magatartás. Hosszabb elbeszéléseinek, színműveinek fordulatos cselekménye gyakran fantasztikus vagy meseszerű környezetben zajlik. De a cselekmény kifejezte igazság a jelenhez szól, rokonságot tart a vallomásokkal és példázatokkal, amelyek minden álcázás nélkül fejeznek ki morális figyelmeztetést, megszívlelendő, személyes élményből fakadtó, de általános érvényű tanulságot. Az Ibolyaszín bárány nemcsak szórakoztató és gondolatébresztő elbeszélésgyűjtemény, de Benedek Marcell gazdag és sokszínű életművének a kulcsa is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!