SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Isteni szikra

: Isteni szikra

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

769 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A színész halhatatlansága legföljebb legendákban él, hisz alakításai, mozdulatai, hangsúlyai elmosódnak az időben. Nehéz mgidézni e tünékeny művészet legnagyobb alakjait is. Ezt a feladatot oldotta meg igen sikeresen - könyvtárnyi dokumentumot, emlékiratot, számtalan történelmi művet áttanulmányozva - Gáspár Margit. A csaknem kétszáz év előtt fellépő zseniális színész, Talma alakja elevenedik meg a fordulatos regényben, s az a forradalmas, örökké változó időszak - a nagy francia forradalom kora -, amely olykor a hétköznepi életben és a közéletben is lehetőséget adott Talmának a szereplésre. Mindenáron meg akarja menteni önmagát, ezért nem retten vissza az árulástól sem. A páratlanul érdekes regény azonban nemcsak Talma, sőt nemcsak a korabeli színház, dráma és közönség tükre, hanem a történelmi-politikai háttéré is. Talma életregénye mögött a forradalom mindhárom szakaszának főbb eseményei megelevenednek a Bastille ostromától, a királyság megingásától, a jakobinus és cordelier klub tevékenységének változatos taktikázásától a király perén, detronizálásán, a jakobinus diktatúrán át Dantonék lefejezéséig, sőt Robespierre-ék bukásáig, Napóleon császárságáig. A forradalom vezetői Talma személyes barátai, s ilyenformán természetes mellékszereplői a történetnek.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!