SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Ithaka messze van. Vallomás helyett krónika

: Ithaka messze van. Vallomás helyett krónika

Kiadás:

Kolozsvár, 1992

Kiadó:

Erdélyi Szépmíves Céh

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

215 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9739580912

tartalom:

˝Kedves Jenő bácsi, őszintén és egyszerűen: megrendülve tettem le a könyved. De nem is jól mondom: ezt a könyvet nem lehet letenni; miután olvasta az ember, viszi magával, talán csak majd az emberi lét más, feloldhatatlan gondjaival együtt lehet "letenni". Nem "szép"; ami ennyire igaz és valót, az nem lehet szép. Talán ez az a pont, ahol az irodalom visszarobban a valóságba - mi legyen "szép" a lélek ilyen katasztrófáján? Nem is ez a dolga; a dolga: elmondani, tanúsítani, pontosan, feledést nem tűrőn és nem engedően. Megrázó tanulsága is oly természetes: senki sem tudhatja, mit tartogat számára az élet. Miután befejeztem, kimentem a kertbe, hogy meghordozzam egy kicsit tekintetem a hegyek őszi napfényben csillogó élén. Annak idején az a megtiszteltetés ért, hogy tudhattam a könyv készülő "fogantatásáról" is; most itt van, megvan - de most még jobban összeszorítja valami a torkom. Nem játék, nem "szép játék" az írás - erre kellene többször figyelmeztetnünk önmagunkat is. Boldog lehet az író, aki meg tudja szülni saját szabadságát. Boldog? Baráti szeretettel ölel: Panek Zoltán˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!