SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Jakub Bej

: Jakub Bej

Kiadás:

Budapest, 1963

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

293 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

A történet színhelye Magyarország, Isztria, Velence, Szmirna, Sztambul, Tbiliszi és Pétervár, a XVIII. század második felében. Főhőse az első Magyarországon végzett orvosdoktor. Reineggs Jakab történelmi figura: a szász választófejedelem üldözött polgárából vándorszínész lesz, majd egy volt rózsakeresztes "testvére", Koháry gróf valósággal megszökteti, hogy kikényszerítse belőle az aranykészítés titkát. Aztán orvossá képezteti a nagyszombati egyetemen, hogy ha aranyat nem is, legalább munkaerőt sajtoljon ki a tehetséges fiatalemberből közel- és távolkeleti útjuk során. Hosszú esztendőkön keresztül a nagy tudású és hidegvérű Reineggs oldja meg a legreménytelenebb helyzeteket is, melyekbe útitársának könnyelműsége sodorja, és hol a velencei titkosrendőrség, hol a vakmerő görög kalózok karmai közül, hol pedig a sztambuli Jedikula-börtönből menti meg a gyenge jellemű, elpuhult grófot. A fiatal orvos Grúziában végre megszabadul Kohárytól, megnyeri Heraclius király bizalmát, aki fontos feladatokkal bízza meg. A magyar orvos újjászervezi a grúz ipart, bányászatot, korszerű egészségügyi intézkedéseket foganatosít, és a király első tanácsadója lesz. Amikor egy hatalmát féltő grúz főnemes cselszövénye folytán Reineggs csaknem életét veszti, szerelmese, a hűséges Kettevan királylány leplezi le az áruló mesterkedését. A magyar orvos - immár Jakub Bej - Grúzia első emberei közé emelkedik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!