SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Janus Pannonius búcsúverse huszonkilenc magyar fordításban

: Janus Pannonius búcsúverse huszonkilenc magyar fordításban

Kiadás:

Pécs,

Kiadó:

Megyei Könyvtár Baranya Megyei Könyvtár

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Pannonia Könyvek

Terjedelem:

192 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630171368

tartalom:

"Félezer éves, modern magyar költő, akinek egyetlen sora sincs magyarul. [ ... ] Latinsága elzárta a nagyközönségtől még akkor is, amikor az írni-olvasni tudás már általánossá vált. Viszont a fordítások, mert mindig az éppen időszerű nyelvre történtek, megadták neki azt az elégtételt, hogy maibb magyarsággal szólalhasson meg, mint a nála jóval későbbi magyar nyelvű utódok. [ ... ] Teste ismeretlen pécsi sírban nyugszik, géniusza ott ragyog a fényességes sor elején, amelynek tagjai legnagyobb költőink." (Csorba Győző 1982.) "Kálnoky meséli, hogy amikor a Janus Pannonius-kötetet szerkesztette, rá kellett vennie Szabó Lőrincet, hogy fordításait az új, szigorúbb metrika szerint javítsa ki. Szabó Lőrinc tőle telhetőleg védekezett, és közben egyszer kifakadt: - Szamár vagy, ha az ő álláspontjukat képviseled! Nekünk nem előnyös, ha elfogadjuk a szabályzatukat, mert így szabadabban csak a költők tudnak verselni, szabályosan a filológusok is." (Vas István, 1962.)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!