SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Jönnek a bájos tények

: Jönnek a bájos tények

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

266 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631523543

tartalom:

A költő vallomása: Úgy teszek, mintha verseimet válogatnám. Ez azt jelenti, hogy újra olvasom összes olyan elérhető irományomat, amelyet verses formában, vagyis nem sorkezdettől sorvégig hatolva, hanem roppant papírpocsékolással, a sorokat feliben-harmadában üresen hagyva szerkesztettem meg. Csakhogy a válogatásra alig van módom. A versek egy részét nélkülem is kiszűrte a történelmi idő; más részét a saját időm szűrte ki, mely megírásuk óta telt el. A távolság elém tárta gyarlóságukat, amelyet mások nyilván első pillanattól láttak vagy láthattak volna. Azután az a korszak is válogat, amelyben élünk: gondos kertészként nyesegeti erdőcskémben a túl tüskés ágakat, hogy meg ne bökjék a mindenféle ártatlanul hadijátékozó gyerkőcöket. A fennmaradó versek közül válogatok én. Vagyis válogatnék - de munka közben rájövök, hogy elfogultságom is válogat. Kilököm az ajtót, de a nagy lendület engem is kiröpít. Amikor visszamegyek, látom, hogy utánam osont. Nagyon hasonlít rám, már nem is tudom megkülönböztetni magamat tőle. Együtt folytatjuk a munkát, de csappanó kedvvel. Aztán abbahagyjuk az egészet. Folytassa az olvasó, ha kedve támad hozzá.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

700 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!