SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Julianus barát

: Julianus barát

Kiadás:

Budapest, 1974

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

803 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A szerző vallomása Julianus barátról: Julianus fráter alakja és története nem legenda. Történeti valóság. Úgyszintén megtörtént a nagy utazás is Keleten maradt elődeinkhez, nagyjából úgy, ahogy ebben a történetben olvasható. Utazásának terve nem csupán az ő egyéni kívánságainak, vágyainak, álmainak realizálása volt, hanem, mint erre következtetni lehet, magának második Endre királynak bizonyára igen messze tekintő céljait kívánta szolgálni. Mi indította Endre királyt a Keleten maradt előmagyar töredékek megkeresésére? Elsősorban a keresztény középkor uralkodó eszméje és eszménye: a rokonok igaz hitre való térítése. II. Endre azonban, akár elődei, nemcsak messze tekintő stratéga volt, hanem kiváló politikus is. Uralkodásának vége felé már egész Európát bejárták a mongol hatalom előretörésének fenyegető hírei, s Magyarország földrajzi helyzete szükségessé tette volna az ország fegyveres erejének növelését. Ezt igazolja IV. Béla tragikus intézkedése, amikor Julianus jelentéséből megtudván, hogy a második tervezett út már reménytelenné vált a mongolok felvonolása miatt, Kötöny kun törzseinek letelepedésére adott engedélyt.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!