SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kedves Lukács. Lukács György és Seidler Irma

: Kedves Lukács. Lukács György és Seidler Irma

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

281 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

1911. május 18-án éjszaka egy fiatal nő a Margit-hídról a Dunába vetette magát. Seidler Irma volt az, akinek nevét nem festményei őrízték meg, hanem a fiatal Lukács Györggyel való bonyolult, beteljesületlen, végül is pusztító szerelmi kapcsolata. Nagy András ebben a dokumentumokra s főként saját, szuverén írói fantáziájára támaszkodó, érzékeny megfigyelésekkel, finom, empatikus iróniával átszőtt esszéregényében, a "bűntény" nyomába eredve megkísérli kibogozni az egyszerűnek látszó történet valójában nagyon is bonyolult, kusza szálait, s minden bántó ítélkezés nélkül olyan képet fest - többek között - a művészetfilozófus személyiségfejlődésének ezen döntő mozzanatáról, amelyet az eljövendő Lukács-kutatók bizonnyal nem hagynak majd figyelmen kívül. A Kedves Lukács emellett igazi olvasmányos regény, amelyet azok is nagy élvezettel forgathatnak, akiket maga a szerelmi történet érdekel, s nem annak valódi szereplői.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!