SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kémopera

: Kémopera

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Dráma

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

388 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631412067

tartalom:

"Tisza Kálmán hívei és ellenzése; Vetsera Mária és Rudolf főherceg; Casanova és arcukat rejtő kémek; Csontváry és elboruló elméjének szellemalakjai - furcsa társaság ad egymásnak randevút a kötet lapjain. Hősök és áldozatok, nagyformátumú egyéniségek, és bizarr figurák kerülnek elénk, sejtelmes helyszínekre látogathatunk, meghökkentő szituációkba keveredhetünk Kiss Irén jóvoltából. Hiszen egy vitától hangos parlamenti ülésterem (A Ház bölcsessége), a vadászkastély hálószobája a trónörökös végzetes tette előtti órákban (Mayerlingi fondorlatok), a velencei karneválon, a keskeny sikátorokban történő rejtélyes dolgok (Kémopera) vagy a lélek mélyrétegeinek világa (A világhódító) nem tartozik a megszokott dramaturgiai színhelyek és történések közé. A négy darab ugyan műfajában eltérő - történelmi dokumentumdráma, tükörjáték, operaszerű karneváli látomás, lélektani kamaradráma -, de szemléletében rokon: a rendkívül érzékenységgel, beleérzőképességgel megáldott író az emberi viselkedés rejtett tartalmait kutatja és bontja ki nagy elhitető erővel és sokféle művészi eszközzel."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!