SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Két zöld ász; Az elnök úr inasévei

: Két zöld ász; Az elnök úr inasévei

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Tersánszky Józsi Jenő válogatott művei

Terjedelem:

483 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A Két zöld ász méltán népszerű műve az írónak, aki ezúttal Buzikán Mátyás, a hamiskártyás viszontagságait írta meg szellemes, könnyed, megkapó és meggondolkoztató formában. A hamiskártyás vérbeli Tersánszky-hős, mint ahogy sorsának összefoglalható lényege is az író életművének egyik fő mondanivalója. Buzikán sem tesz mást, mint a másokon élősködő gazdagok, csak éppen szerencsétlenebb azoknál. A másik regény színhelye a régi Pest, és a főszereplő még velocipéden utazik át a városon. A hős egyébként pékinas, aki már meglett korában, tekintélyes pékmesterként emlékezik vissza küzdelmes ifjúságára, és felidézve az egykori józsefvárosi pékműhely patriarkális hangulatát, néhány kedves történetet mesél egy egykori inaskodásáról, a nőkkel kapcsolatos első élményeiről és - az ilyenkor elmaradhatatlan - első szerelemről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!