SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kexholmi Mária

: Kexholmi Mária

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Lampel Róbert (Wodianer F. és fiai)

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Ifjúsági

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

114 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Részlet a könyvből: "Ezernyolcszázkilencvenöt junius havában Európa szeme Kiel észak német kikötővárosra volt szegezve. Nem én mondom, hanem a "Seemann" cimü odavaló lapban olvastam, mely ezzel a kopott frázissal kezdte ünnepi vezércikkét. Azt azonban elismerem, hogy igaza van, épp ugy, mint a "nyírvidék" cimü lapnak, a mely a tisza-eszlári pör alkalmával Nyiregyházára szegeztette Európa sokat emlegetett szemét. A "Seemann" igazat mondott, mert akkor Kielben volt a német császár, a felesége, egész udvara, gyermekei, a német fejedelmek, az európai udvarok képviselői, fő- és nagyhercegek, végül pedig a világ minden államának haditengerészete, egytől tizig terjedő hadihajó alakjában. Volt ott Kinának, Japánnak egy-egy hadihajója, sőt Románia is küldött egy kis kócos propellert, melyet békés időben nyugodtan lehetne nálunk a margitszigeti közlekedésre használni. Végül pedig képviselve voltak a földgömb legtekintélyesebb lapjai, kezdve a "Tokio-Nisi-Nisi-Simbum"-től, mely Japánnak legtekintélyesebb lapja, egészen a "La Plata" cimü dél-amerikai lapig. Magyarországot, mely nem tartozik az elsőrendü tengeri hatalmak közé, én magam képviseltem. De én erősen lenéztem svájci kollégáimat, a kik tengerészet dolgában határozottan mögöttünk állanak. A szegény svájciaknak aztán már nem volt kit lenézniök. Mindez a nagy parádé pedig azért történt, mert a németek az Északi- és a Keleti-tengert csatornával kötötték össze, s ennek a megnyitására csőditették össze a világegyetemet."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!