SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kezét reá veté, hogy lásson...

: Kezét reá veté, hogy lásson...

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

339 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631526895

tartalom:

Az író mondja könyvéről: "Úgy hiszem, e regény a Vadnarancsok ciklusnak az a darabja, amely gondolatkörömből a legtöbbet hivatott összefogni. Etikai problémám az, hogy korunkban szó lehet-e még individuális szerzőségről. Akár közvetlenül felhasznált idézetekkel, akár más szerzőktől sajátunkké idomított gondolatokkal - de mindahányan plagizáltak. Így talán ma már ismét nem fontos, hogy az írói mű szerzője kicsoda. Ez hát regényem egyik fontos fonala, amelyet öt íróember kényszerű összezártságban közösen alkotott művek képvisel. De mi az a mű, amit együtt írnak? Ez az a történet, amelynek ürügyén elmondható a fő pszichológiai kérdés, hogy tudniillk, a befelé vagy a kifelé fordult ember valósítja-e meg inkább önmagát. Végy egy hosszú papírcsíkot, és mielőtt két végét összeragasztanád, hogy gyűrűt alkosson, az egyik végén fordítsd egyszer félkörnyit a papír hossztengyely mentén. Csak most ragasztd össze a végeket. A kapott alakzat úgynevezett Möbius-szalag. Különös geometriai sajátságai közül legmeglepőbb ha hosszában vonalat húzunk rajta, ez a ceruza felemelése nélkül végigjárja az egész papírcsíkot, visszajut a kiindulóponthoz úgy, hogy nem lesz grafitvonal nélküli része a szalagnak. Csak látszlólag van "külseje" és "belseje", valójábn egyetlen felület. A könyvben az öt szerző által közösen írt regény két főhőse valójában ugyanúgy egyetlen személy, mint ahogy a Möbius-szalagnak is csak egy oldala van."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!