SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kihűlt lábnyomokon

: Kihűlt lábnyomokon

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Kozmosz

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

191 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632117344

tartalom:

"Hans akkor húzta fel a létrát, amikor azoknak sikerült az ajtót betörniük. Olyanok vagyunk, mint az őrültek: nem tudom, hogy kerültünk a pajtába. Mintha én nem volnék én, nem volnék senki és semmi, hacsak nem a megtestesült félelem. Ott a pajtában a széna száraz, júniust őrző illata térít kicsit észhez, hirtelen a hárs bódító édesét is érzem, pedig régen elvirágzott már. Az űzött vad mennyit lát át a valóságból menekülésében? Ha a hajtóink, vadászaink idegenek, úgy megmenekültünk. Ha Nyári Péter a fővadász - elvesztünk. Amikor kidöntve a pajtaajtót nekirugaszkodunk a szérünek, csalódott üldözőink éppen az udvarra özönlenek durván szitkozódva. Sárga kések szurkálják az éjszakát: minket már nem érnek el az elemlámpák fénysugarai. De ha majd nem áll már közöttünk a pajta? - A szérűskert felé inalhattak!" Könyvében Leskó László a hazai svábság történetének két tragikus korszakát ábrázolja: a Volksbund tevékenységének időszaka, azaz a második világháború alatti korszak az egyik, s a kitelepítés korszaka a másik. A regény hőseit a kitelepítés éveinek drámai eseményei késztetik rá, hogy számot adjanak maguknak és másoknak a háborúban játszott szerepükről.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!