SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kinizsy Pál. Regényes, dalos vígjáték, 5 felvonásban, versekben

: Kinizsy Pál. Regényes, dalos vígjáték, 5 felvonásban, versekben

Kiadás:

Budapest, 1912

Kiadó:

A szerző

Kategóriák:

Magyar irodalom Dráma Kiadta: a szerző

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

256 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Schannen Ernő műépítész, az alreáliskolát Szegeden, a főreált Budán, a műegyetemet 1873-ban Zürichben végezte és műépítészeti oklevelet nyert. A bécsi világkiállítás tanulmányozása után Ybl Miklós budapesti műépítész irodájába lépett, a ki őt a lipótvárosi Szent István-templom új terveinek, később pedig a várkert alatti bazár-építkezések első tervezésének kidolgozásával bízta meg. A költészettel még főreáliskolai tanuló korában kezdett foglalkozni.
Ybl irodájában négy évig maradt. Önkéntesi évét Budán a II. génié-ezrednél szolgálta le. A bosznia-herczegovinai hadjáratban mint tartalékos genie-hadnagy szolgált és még befejezése előtt főhadnagy lett. Visszatérve, előbb Kallina Mór budapesti építész, később Hauszmann Alajos műegyetemi tanár, műépítész irodájába lépett, hol nyolc évig önállóan dolgozott. Végre saját irodát nyitott a fővárosban és Budapest újjáalkotásán első sorban vett részt.
"

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!