SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kis ország vagyunk. Konferanszok, jelenetek

: Kis ország vagyunk. Konferanszok, jelenetek

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1964

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Humor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

307 p.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

Nem sokan vannak, akik Kellér Dezsőt ne ismernék a rádióból, a televízió képernyőjéről, a színházból. Kilép a közönség elé és csevegve elmondja a konferanszát. Szinte úgy érzi az ember, ott, a helyszínen találja ki, fogalmazza meg mondanivalóját, annyira könnyed és természetes. Ha azonban nyomtatásban olvassuk ezeket a sziporkázó ötleteknek ható csevegéseket, láthatjuk, mennyi gond és milyen egységes szemlélet alkotta őket. "Trükkjét" maga árulja el egyik konferanszában. Mindent külföldi szemével néz. Fejcsóválva pécézi ki a hibákat. És hogy milyen pontos és érzékeny szelídnek ható iróniája, azt mi sem mutatja jobban, mint az, hogy e konferaszokból szállóigék röppentek ki, ilyenek, mint "röplabdacsapat OTP, Papp Laci kártya". Szerencsére azonban mégsem egészen igaz, hogy mindent a külföldi szemével néz. Szemlélete, iróniája, érzelemvilága Budapestből nőtt ki, Budapesthez köti. Másképpp nem is tudnak annyira a fontos és rejtettebb bajokra fölfigyelni, nem tudna egyszerre időszerűt és időállót alkotni. Kellér Dezső előző kötete, a Kedves közönség 1957-ben jelent meg. A mostani kötet újabb konferanszait és jeleneteit gyűjti össze. a jelenetekben a könnyedén csevegő, nyers hatásokat kerülő konferanszié szabadjára engedi harsányabb bohózatírói hajlandóságát és poézisét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!