SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kisváros

: Kisváros

Kiadás:

Budapest, 1920

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

213 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Balázs Sándor (1883 - 1982). Novellákkal kezdte pályáját, de az első igazi sikereket drámáival érte el: 1912-től három évben is elnyerte az Akadémia drámapályázatán az első díjat. Ettől kezdve sikeres színpadi szerző is, vígjátékait, könnyedebb műveit a Nemzeti Színház, a Magyar Színház adta elő, s olyan neves színészek, mint Csortos Gyula, Rózsahegyi Kálmán, Gombaszögi Frida. Első kötetének (Kisváros, 1920) recenzense, Schöpflin is arra hívja fel a figyelmet, hogy mennyire jól tud elbeszélni. Ez az epikus tulajdonsága mindvégig megmarad, a későbbiek folyamán hangja letisztultabb, s ekkor már az anekdotikus mesélést felváltja a puritán szerkesztésmód, a mélyebb lélekábrázolás és az egyszerű, célratörő stílus. (Nyugat)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!