SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Kivilágos kivirradtig; Úri muri

: Kivilágos kivirradtig; Úri muri

Kiadás:

Budapest, 1986

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Olcsó Könyvtár

Terjedelem:

565 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Kivilágos kivirradtig tart az úri muri - a magyar uralkodó osztály haláltáncát rajzolja meg Móricz Zsigmond e két regényében. A dzsentri, aki valaha a nemzet gerincének érezte magát, időszerűtlen, túlélt jelenséggé lett, hiába menekül ábrándok megfoghatatlan világába, végtelen mulatásokba vagy bonyolult-piszkos ügyletekbe: jó esetben saját lelkiismerete, de több nyire csak a történelem kérlelhetetlen menete ébreszti rá, hogy életformája lehetetlenné vált, mindaz, amit tesz, tarthatatlanná lett. Móricz Zsigmond a magyar úri osztály életének, sorásnak legnagyobb erejű, sodró lendületű írója. Ebben a két regényében, főként Szakhmáry Zoltán sorsában - az egyéni tragédián túl - egy egész réteg fölött mond ítéletet, szavában már nincsenek illúziók, álláspontja és ítélete kérlelhetetlen. A két regénynek egyértelmű mondanivalólja, magas művészi színvonala szerezte meg egyedülálló népszerűségét, maradandó érvényét.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!