SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Komédia. Színművek és színházi írások

: Komédia. Színművek és színházi írások

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

391 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

˝Krúdy Gyulát szinte gyermekkorától talán még az irodalomnál is hevesebb (mert kielégíthetetlen) rajongás vonzotta a színház világához: a drámaíráshoz éppúgy, mint a kulisszák különös, festett és mégis oly álomszerű világához, s nem utolsósorban az egyszerre istennőknek és kokottoknak tekintett színházi hölgyekhez... az életmű-kiadás e kötetében Krúdy drámai műveit és a színházzal kapcsolatos írásait gyűjtöttük össze. A színművek máig is inkább élvezhetők olvasmányként - bár erről nincs módunk megbizonyosodni, hiszen jóformán nem is kerültek közönség elé. Az újszerű színpadkezelés voltaképpen csak mostanában lett természetessé. Ha Krúdy annak idején csak egy kis biztatást kap, nyilván a modern dráma úttörő mesterei közé emelkedhetett volna...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!