SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Közel s távol. Összegyűjtött elbeszélések 1948-1918

: Közel s távol. Összegyűjtött elbeszélések 1948-1918

Kiadás:

Budapest, 1983

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

595 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963271816x

tartalom:

E kötet az írónak 1948 és 1981 között készült, hazánkban még kiadatlan elbeszéléseit gyűjti össze, melyek bár térben és időben rendkívül változatos helyszíneken játszódnak, mégis mindig ugyanazokra a kérdésekre keresik a választ. Már szinte a gyermekkor élményei magukban hordozzák a haza és nagyvilág, magyarság és európaiság, művész és társadalom, képzelet és valóság vibráló ellentmondásait, finom összefüggéseit, s a későbbi, érett novellákat is e témakörökkel kapcsolatos gondolatok ihletik. Rembrandt Hollandiájának, Stendhal Olaszországának, a század eleji Kolozsvár, az egykori Krisztinaváros és Tabán ízeinek, hangulatának, az emigrációs lét súlytalansági állapotának felidézése során nemcsak az érzékeny tollú, virtuóz technikájú író, hanem a szellemes és művelt kultúrhistorikus, az esszé mestere is megnyilatkozik. Finoman csiszolt és mégis eleven írásai a modern magyar próza legszebb darabjai közé tartoznak, s szinte minden sorukkal a Kosztolányi által megfogalmazott művészi hitvallást sugallják: "Az, hogy anyanyelvemen írok, nem fogalmazás, hanem a lélek lélegzése, a legközvetlenebb közlés, szabad úszás, ösztön és élet."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!