SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Labdajáték. Misztérium hét színben

: Labdajáték. Misztérium hét színben

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

155 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631412105

tartalom:

"Mint minden játék, ez is halálosan komoly. Játék a labdával - a tökéletesség és az univerzum szimbólumával: a gömbbel -, egyszerre gyermeki önfeledtséggel és a világ tudatos szemléletével; játék, hagyományok metszéspontjában és az egyetemes Tradíció vonzásterében; mely éppen ezért foglalhat magába kísérleteket és mámort, próbálkozást és bölcseleti fintort, szerepeket és színeket. Kemény Katalin izgalmas, szép, szokatlan prózájában ez a játék történetfilozófiai távlatú és mélységesen személyes művé válik, egy minduntalan tetűnő idő dokumentumává, az ötvenes évek Szentendréjének "elrajzolt" díszletei között; mely mintha csak egykor Vajda Lajos örökítette volna meg - egyetemes érvényességűvé tágul. A szerző - akinek esszéit és fordításait megelőzve, s hosszú évek után először jelenik meg idehaza prózakötete - művével és következetesen hűséges szellemi magatartásával áll férje,Hamvas Béla mellé, akivel - Gulyás Pál szép kifejezését kölcsönözve - sem összetéveszteni, s akitől elválasztani sem lehet."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

900 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!