SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Lángoló hegyek

: Lángoló hegyek

Kiadás:

Budapest, 1934

Kiadó:

Révai Irodalmi Intézet

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Magyar Nemzeti Könyvnap emlékére

Terjedelem:

266 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Szitnyai Zoltán (Selmecbánya, 1893. - Salzburg, 1978.): író. A budapesti tudományegyetemen végzett jogot. Ezután Budapesten tisztviselő. Munkatársa volt a Dunántúli Hírlapnak (1917-19). Írásait irodalmi folyóiratokon kívül (Élet, Nyugat, Napkelet) napilapok is közölték. A harmincas években és a negyvenes évek elején a szélsőjobboldali lapok munkatársa. A Petőfi Társaság tagja volt. Írásai miatt 1945-ben a Népbíróság ötévi kényszermunkára ítélte. 1949-ben kiszabadult, s röviddel ezután, Salzburgban telepedett le. Kezdetben a müncheni Új Hungaria c. lapnak dolgozott. 1957-től jobboldali amerikai és kanadai emigráns lapokban jelentek meg írásai. Regényeiben főként a felvidéki kisvárosok világát ábrázolta naturalista színekkel. Több regényét megfilmesítették. Forrás: Életrajzi lexikon

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!