SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Laokoon avagy a valóság és képzelet határa

: Laokoon avagy a valóság és képzelet határa

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

267 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Végre ott állott a szobor előtt, amely érthetetlen módon szinte gyermekkora óta izgatta fantáziáját. Érthetetlen módon? Igen, így kell mondanom, mert nem tartozom azok közé, akik azt hiszik vagy állítják, hogy nincsenek érthetetlen dolgok. Hogy a tudományok egyes ágai mindent megfejtenek, megokolnak és megmagyaráznak. Itt van például ennek az Ellen Fergusson nevű, New York-i születésű leánygyermeknek az esete. Hatesztendős korában elviszik látogatóba Betsy nénihez, Baltimore-ba. A Fergusson-testvérek szerteszéledtek a régi családi házból, a három fiú és három leány közül csak Betsy néni maradt meg a colonial empire épületében. Betsy néninek egész állatsereglete van. Ez pótolja a családot, amely évente csak egyszer gyűl itt össze, karácsonyra. Betsy vénlány, csalódott szerelem titkolt és fájó emlékievel, de ez nem tartozik ide. Az ő titka. Tudjuk, embergyűlölők tartanak ilyen állatseregleteket, mondván: mennyivel jobban és becsületesebbek az embernél ezek a madarak, kutyák, macskák, mókusok, tengerinyulak és egyéb négylábúak. Aztán az évek folyamán ezekben is csalódniuk kell. Mert egyre több emberi tulajdonságot fedeznek fel úgy a madarakban, mint a négylábúakban. Még a teknősbékában is. De ezt a csalódásukat már önmaguk előtt is titkolják. Mert ha bevallanák, hova kihez menekülnének? Istenhez? Vagy a halálba? Nem, egyszerűbb a tarka papagájokkal, bóbitás, örökké duzzogó kakadukkal, selymes szőrű angoramacskákkal, játékos foxikkal, eszes farkaskutyákkal társalogni. Ez a földkerekség összes Betsy nénijeinek mentsvára, és így már nem is érdekes."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!