SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Lássátok, halljátok egymást! Mi magyarok Ausztriában

: Lássátok, halljátok egymást! Mi magyarok Ausztriában

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Sajtó Szociográfia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

467 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631417980

tartalom:

Szépfalusi István méltóképpen viszi tovább az elmúlt évtizedek részben irodalmi, részben tudományos igényű magyar – azaz szűkebb értelemben vett magyarországi, valamint erdélyi és felvidéki – szociográfia jeles hagyományait.
Hagyományainkat azonban a szerző legalább két – sajátos és eredeti – vonással gazdagítja, tekintettel arra, hogy időközben a társadalomtudományok tovább fejlődtek. Mivel Szépfalusi István vizsgálatának tárgya is különleges, eltér a tradicionális magyar szociográfiákétól. Az ábrázolt alapsokaság a magyar államiságon, kultúrkörön és nyelvterületeken egyaránt kívülálló ausztriai magyar származású – főleg protestáns – lakosság, a felmérés pedig bőven alkalmazta a statisztika módszereit is.
Az 1969 őszén megindított vizsgálatban 709 ausztriai magyar család élete szerepel – ezernyi sors gondja-baja, öröme villan fel vagy kap élesebb megvilágítást is –, mégpedig nem csupán egy száraz statisztikai vagy szociográfiai alapfelmérés eszközeivel, hanem mindvégig élvezetes, nem egyszer lebilincselően érdekfeszítő stílusban, gondolatvezetéssel és eredeti szerkesztéssel is. A könyvben az ausztriai magyarok életéről van szó, de ezek a sorsok Budapest vagy Debrecen, Sopron vagy Pozsony, Kolozsvár vagy a Bácska életét is közel hozzák az olvasóhoz.
 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

1 500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!