SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Latroknak is játszott. (Virágos katona; Rózsaméz)

: Latroknak is játszott. (Virágos katona; Rózsaméz)

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Fórum Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

486 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Két regény, az 1973-ban megjelent Virágos Katona és az 1975-ben kiadott Rózsaméz található a fiatal jugoszláviai magyar író, Gion Nándor - 1976-ban Újvidéken egy kötetben is megjelent - Latroknak is játszott című könyvében. A közép-bácskai Szenttamáson játszódó, egymást folytató két történetet 1898-ban kezdődik, s 1941 tavaszáig tart; feleleveníti a Monarchia utolsó évtizedeit és széthullását, a szerb-magyar-német falu, majd kisváros lakóinak életén keresztül a XX. századi közép-európai történelem sorsdöntő periódusát.
A gyermeki rácsodálkozás tisztaságát, hangjában, ábrázolásmódjában a népélet természetességét, közvetlenségét megőrző, a népi elbeszélés hagyományait kitűnően alkalmazó Gion Nándor szociálisan is tudatosan író; nagyszerű példáját adja annak, hogy a szülőföldhöz, a szűkebb közösséghez való mély kötődés nemcsak hogy nem jelent mindjárt provincializmust, hanem a világ általánosabb érvényű ábrázolásának biztosítéka, a tudatos feladatvállalás pedig elfogultságoktól mentes, nemes művészi alkotás feltétele.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

4 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!