SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Lebírhatatlan

: Lebírhatatlan

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

118 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Új, második kötetével jelentkezik Szentmihályi Szabó Péter. Nem tartozik a spontánul áradó "ösztönös" költök közé - konok fegyelemmel szorítja vissza lobogó, sűrű indulatait, fájdalmát és haragját. Olykor szinte már száraz volna, szárazon pontos, szárazon őszinte, mégis izzik, a belső feszültségtől. Ritmusa gyors, lüktető, fájdalmasan éles. S fölötte egy szándékoltan, pontosan hanyag nyújtózkodás: a látható a külső vers. Szentmihályi jellegzetesen intellektuális költő. Őszintesége tehát az intellektusé is, nemcsak az indulatoké. Az értelem szorítja kemény szerkezetbe verseit és az értelem tölti be tartalommal indulatát. Minden versében csatába indul lebírhatatlanul - minden versében harcba kell szállnia azzal, ami lebírhatatlan: az önzéssel, a kényelemmel, a józan belenyugvások langymelegével. Harcát a költő mindenekelőtt önmaga ellen vívja. De mindnyájunk számára kiolvasható a versekben a forradalmi szocialista hűség és a változtasd meg élted örök parancsa.

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!