SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Lélekharang

: Lélekharang

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Főnix Füzetek

Terjedelem:

118 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Cúth János realista alkatú író, ám szívesen él a groteszk, a fantasztikum, az abszurd eszközeivel is, meghökkentő szituációkat és érzelmi állapotokat ábrázolva. Írásainak nyelvezete visszafogott, ám célratörő. Stílusa csaknem eszköztelen, s mégis témái mélyebb rétegeit fejezi ki. Hőseit általában olyan megaláztatások és megpróbáltatások érték, amelyek egész életüket befolyásolták később. Legtöbb hőse ún. kisember. De ezek a kisemberek nem sodortatják magukat az árral, hanem megpróbálnak autentikusan , emberhez méltón élni és cselekedni, a legtöbbször éppen ezért sodródnak konfliktusokba. A konfliktushelyzetekben azután rendszerint helytállnak, mégha látszólag el is buknak, s vágyaikat nem tudják megvalósítani. Részvét és írónia feszültsége tartja össze Cúth János jól komponált, tehetséges írásait, amelyekben alig van nyoma a pályakezdő írókra jellemző gondolatai és stílusbeli bizonytalanság.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!