SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Lilla. Érzékeny dalok

: Lilla. Érzékeny dalok

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

142 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Csokonai Komáromban, a neves költőnek, Fábián Juliannának, Bédi Jánosnénak házánál találkozott egy délutáni jókedvűen csevegő társaságban Vajda Juliannával, egy ottani kereskedő leányával. Az első percben elvégeztetett Csokonai szívének sorsa. Szerelmes lett a kedves szép leányba, olyan mélységes és hatalmas szerelemmel, amelyet csak a legnagyobb s a legjobb lelkek tudnak érezni. [...] Milyen volt ennek a szerelemnek a belső története? Kevés adatunk van rá, még a költő dalai sem mondják el teljesen. Csokonai, a Lillához írott dalokat összegyűjtötte, s régebbi futó szerelmeinek írott emlékeiből is válogatván hozzájuk, egy kötetet állított össze belőlük. Szerelmének leviharzása után évekkel tette ezt, mikor nem élő szerelmének, hanem költészete szerelmi nyilvánulásának akart maradandó emléket állítani. Nem Lilláról akart tanúbizonyságot tenni, hanem egy teljes Lilla-regényt állítani össze dalaiból. Ezért régebbi verseit átdolgozta, Lillához írta át, s nem időrend szerint csoportosította, hanem eseményt fejlesztő belső lélektani rend szerint. De így is hű képet adják, milyen volt Csokonai szerelmének története."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

600 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!