SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Lúdtalpbetét Adonisznak

: Lúdtalpbetét Adonisznak

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

176 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632704673

tartalom:

A kötet egyik elbeszélése szinte képtelen véletlenre épül: egy fiatal nő motorkerékpár-baleset ájult sérültjét veszi föl autójába, hogy minél hamarább kórházba szállítsa. A segítségre szorulóban földijét ismeri föl, aki neki vagy tíz évvel azelőtt - értehetlen módon - ádáz ellensége volt, s beosztása révén gyülölködve akadályozta őt abban, hogy továbbtanulhasson, sőt, hogy tűrhető fizikai munkához juthasson a helyi üzemben. E váratlan találkozás, ez a bizarr helyzet teremt belső konfliktust s emberségpróbát a fiatalasszony számára. Az éjjeliőr című kisregényben bűnügyi történet a lélekelemzés kerete. Mégsem ezek az írások jellemzőek Vathy Zsuzsa érdeklődésére. Ritkán élezi ki ennyire hősei sorsát, szereti a legköznapibb helyzeteket, a mindennpok közönséges gondjait és lelki megpróbáltatásait,. Cselekmény, helyszín, izgalmas fordulat pusztán csak ürügy számára, hogy markáns portrékat rajzoljon alakjairól. Gyári munkásokról, gépkocsivezető-oktatókról, albérletet keresőkről és rigolyás főbérlőkről, csecsemőgondozási segélyen levő anyákról és alkalmi gyerekpásztorokról, újságírókról és jogászokról, fatelepi őrről és szabómesterről. És az olvasó egyre nagyobb csodálkozással merül bele Vathy Zsuzsa világába, ebbe a hétköznapi világba, mert azt találja, hogy a mindennapok kisemberei színes, bonyolult, nehezen megismerhető egyéniségek, s szinte megdöbbenünk azon, mennyi apró dráma, fojtogató izgalom fűszerezi-nyomasztja életüket. Semmit nem bíz a képzeletre, mindent és mindenkit a mi mai világunkból és környezetünkből emel át az ő írói világába, ezért olyan elevenek, szuggesztívek elbeszélései.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!