SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Magyar föld virágai

: Magyar föld virágai

Kiadás:

Budapest, 1938

Kiadó:

Független Közgazdaság

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

103 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A köztudatban az előszó rendeltetése, hogy részben beajánljon, részben pedig magyarázzon, mentegessen, egyszóval segítségére legyen az írónak az olvasóval szemben. Az előszót rendszerint nem maga a mű szerzője írja, hanem neves íróval íratja, mintegy fémjelezteti, hogy a nagy név sugarában nagyobbra nőjön az árnyéka az olvasó előtt. E sorok írója egyúttal maga a szerző is, aki ez előljáró írásban szól az olvasóhoz, azért, hogy igazolja magát. Igen, hogy igazolja magát azokért az írásaiért, amelyek itt következnek, amelyeknek célja rámutatni a magyar föld hatalmas erejére, asszimiláló hatására, amivel mindenkit leköt, megkap, átformál. Manapság a tollforgatás igen nagy jelentőséggel jár. A töprengő vívódó lelkiismeret mellett, az őszinteség, az átérzés igazsága, a meggyőződés rendíthetetlensége kell, hogy támogassa a gondolatot. Lehet, sokat csodálkoznak, hogy e novellák egynémelyikében olyan tárgyhoz nyúltam, mely napjainkban nem divatos és gyakorlati szempontból nem helyes. Azok számára nem mondhatok egyebet: Az igazi író azt írja le, amit igazságnak és helyesnek vél és arról is azt, amit lelke sugal még akkor is, ha ezért megróvást kap. Az író vállalja a meg nem értés keserű szerepét, éppen olyan hittel, mint a megértés láthatatlan sugarát, lényegében mit sem változtat örök magányosságán, melyet a szerzetes meggyőződésével és lángoló hitével vállal."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!