SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Mars. Utópisztikus társadalmi regény

: Mars. Utópisztikus társadalmi regény

Kiadás:

Pécs,

Kiadó:

Danubia Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Fantasztikus irodalom

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

227 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Részlet a könyvből: "Cox tehát újra a sajtót vette szolgálatba, ezúttal kijelentvén: "a legnagyobb valószínűség arra vall, hogy a Mars (esetleg az Eleonóra) olyan közel jut majd hozzánk, hogy annak következményeit ugyan most még nem mérlegelhetjük, mindenesetre azonban helyes lesz, ha máris megfelelően gondoskodunk biztonságunkról... Joggal hihetjük, hogy az óriási tömegvonzás következtében napokra föllépő légköri és vizi háborgások egyedül több katasztrófát fognak előidézni földünkön, mint amennyi az utóbbi tízezer esztendőben előfordult... Újabb krízis elé került. Ha most megrohanják és széttépik a Marslakók?!... De félelme alaptalannak bizonyult. Az ajtó szép egyenletesen nyilt ki és az üregen keresztül csöndes nyugodtsággal tünt elő egy fej. Egy sápadt, nagy koponya, amely nagyjából a földi emberére emlékeztetett, de azzal a különbséggel, hogy semmiféle szőrözet nem borította és hogy az arcrésze aránytalanul kisebb volt, mint a mienk, viszont két óriási világoszöld, értelmes, hidegen kutató szem fúródott tekintetébe. A fülkagylók teljesen hiányoztak a fejről és a szájnyílás is túlságosan kicsiny volt... Kürthy György élete: (Budapest, 1882. február 24. - 1972. december 27.) Színész, színházigazgató, díszlettervező, író. Müncheni építészeti tanulmányok után színészi pályáját 1905-ben a Thália Társaságnál kezdte, innen 1906-ban a Nemzeti Színházhoz került, 1908 áprilisától 1909 júliusáig Kolozsvárott játszott, majd ismét a Nemzeti Színház tagja lett. Egy-egy évadon át a pécsi (1923-24) és a szegedi (1930-31) színház igazgatója volt, de nyugdíjazásáig (1935) mindig visszatért a Nemzeti Színházba. 1953. szeptemberétől két évadon át a győri Kisfaludy Színház tagja volt, az 1955-56-os évadban a József Attila Színházban játszott. 1916-tól 1923-ig a SzAk-n maszkírozást, 1927-től 1930-ig az Iparművészeti Főiskolán színpadtechnikát tanított. Díszlettervei elsősorban a Nemzeti Színház, a Kolozsvári Nemzeti Színház és a győri Kisfaludy Színház előadásaihoz készültek. Színészi pályája során a hagyományos naturbursch- és szerelmesszerepektől a komikus, bonviván- és karakterszerepekig mindent eljátszott.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!