SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Második Rákóczi Ferencz I-VI. kötet

: Második Rákóczi Ferencz I-VI. kötet

Kiadás:

Pest, 1861

Kiadó:

Heckenast Gusztáv

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

274 p., 264 p.,335 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Egyes történeti regényeiben (például a II. Rákóczi Ferenc) bőséges jegyzetanyaggal támasztja alá művei cselekményének azokat a fordulatait, amelyek a jelentős történelmi eseményekkel kapcsolatosak. Általában gondosan ügyel a történelmi környezet sajátosságainak pontos leírására. Legjelentősebb alkotásai történelmi regények. Közülük az Abafi a műfaj úttörője. A történelmi regény magyarországi megjelenését a líra és a verses epika témái, a románok, s a romantikus múltba fordulás készítették elő, a közvélemény már érett volt befogadására. Az irodalomtörténet a züllésnek indult ifjú megjavulásának lélektani kidolgozását méltányolta a regényben. A morális célzat, hogy erős akarattal le lehet gyűrni a rosszat, valóban lényeges mondanivalója a műnek. Ez az erkölcsi eszme aktualitásával hatott korában. A tanulság a mulatozó, de jobbra, többre hivatott reformkori ifjúságnak szólt.

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel. Három kötetbe kötve.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!