SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Második Trianon

: Második Trianon

Kiadás:

h. n., 1995

Kiadó:

Tevan Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Politika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

259 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A második világháború befejezésének napjaiban a Magyarország lelkiismeretét képviselő politikai erők reményekkel a szívükben tekintettek a küszöbön álló béketárgyalások elé. Abban bíztak, hogy nem ismétlődhet meg az 1920-as trianonoi békediktátum, mivel a győztes államok sorában két olyan nagyhatalom is szerepel, amely 1941 augusztusában aláírta az Atlanti Chartát, amely magasztos szavak keretében rögzítette a világbéke és az igazságosabb, emberségesebb erkölcsi világrend alapjait. A győztes nagyhatalmak részéről sokszor hangoztatták, az 1946-os békekötés arra lesz hivatva, hogy valóban kölcsönös megbékélést hozzon létre, azaz a döntések során nem csak egyes államok egyoldalú érdekeit veszik figyelembe, hanem az érintett szomszédos területek közös érdekeit is. Bizakodásukat az Atlanti Chartán kívül az Egyesült Nemzetek, a háromhatalmi értekezletek magas erkölcsi töltésű határozmányai erősítették, amelyek nyomatékosan hangsúlyozták azt, hogy vitás kérdések elbírálásánál elsősorban a területileg érintett népesség akaratát kell figyelembe venni...

leírás:

Előző tulajdonos aláhúzásaival.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!