SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Megfúvom fűzfalantomat. Szórakoztatóan rossz versek antológiája

Megfúvom fűzfalantomat. Szórakoztatóan rossz versek antológiája

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Móra Ferenc Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Vers

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Zenit Könyvek

Terjedelem:

65 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9631166597

tartalom:

˝Kötetünkben többek közt ilyen gyöngyszemekre bukkanhat az olvasó: "Ember nálunk nincs meztelen, / Mióta itt gyapot terem. / Gyapotunk tiszta, mint a hó, / (Vetni, szedni, szőni jó) / Köszönjük - Szovjetunió!" Egyetemi fiatalok gyűjtöttek egybe maréknyit a hasonló költeményekből még a múlt évben. Munkájuk eredményéről a rádióban is számot adtak, műsoruk anyagát azóta jelentősen bővítették, ebből kerekedett ez a könyv. Mint a szerkesztők tudományos utószavukban is jelzik: ezeknek a verseknek a humorát nem az adja, hogy csupán gyenge irodalmi alkotások. A versek mindegyike megjelent ugyanis valamikor újságban, folyóiratban, sőt önálló kötetben is. A maguk korában tehát - bizonyos szűrőn átjutva - "komolyan veendő" műalkotásként kerültek olvasóikhoz. Szórakoztatóan rossz verseknek nevezhetjük őket, mert a századforduló hazafias frázisait pufogtató dalnok mára éppoly-nevetségessé vált, mint az ún. ötvenes évek hazug romantikáját éneklő versfaragó. Az ifjú szerkesztők az említett Utószó mellett - alapos filológiai kutatást végezve - a kötetben szereplő szerzőkről pontos jegyzetekben adnak eligazítást. Munkájuk így nem csupán nevettető gyűjtemény, de fura művelődéstörténeti adalék is.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!