SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Mérleges idő

: Mérleges idő

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

141 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

963152907x

tartalom:

Tamás Menyhért regénye egy nagy sikerű trilógia zárókötete. A költőként is ismert író a Vigyázó madár és az Esőrácsok című regényeiben a bukovinai székelyeknek a II. világháború idejében kezdődött kálváriáját beszélte el. Most az anyaországba települt székelyek további, nehéz sorsát ábrázolja. A székelyek a kitelepített svábok helyére kényszerülnek, s a földönfutók foggal-körömmel igyekeznek megkapaszkodni a még idegen földön, otthonkeresésük végső stációján, ellenséges őslakosok között. A József Attila-díjas Tamás Menyhért feszült, tömör lírai hangvételű kisregényeiben fájdalmasan szép és fontos témát akar tisztázni, a megbékélés, ám nem a feledés szándékával. A Tolna megyében második honfoglalókként letelepülők hiteles emberi drámáját a dokumentumregények technikáját is felhasználva tárja elénk az író.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!