SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Mesterdalnokok városa

: Mesterdalnokok városa

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Zeneműkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

431 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Mindannyiunkban, akik láttuk és hallottuk, mély nyomot hagyott Wagner operája, A nürnbergi mesterdalnokok. Az opera főalakja Hans Sachs, a cipész, aki egyúttal kiváló mesterdalnok is, képes túllépni a merev szabályokon a zenében, s lemondani szerelméről a magánéletében. A valóságban is élt, történelmi személyiség, Hans Sachs életének eseményeit követhetjük nyomon Erdődy János új regényében. Két jóbarát járja a céhlegények vándorútját. Hans Sachs ötévi barangolás után hazamegy Nürnbergbe, ahol éli a jómódú cipészmester és egyre híresebb mesterdalnok életét, Veit Urban viszont távoli földeket jár be, részt vesz a német parasztháborúban, megismerkedik neves zenészekkel, s mire hazaér Nürnbergbe, tágasabb lesz látóköre, mint híres barátjának. Az olvasó a regényben megismerkedhet több Sachs-verssel (az író fordításában), tanúja lehet néhány dalnokversenynek, miközben a háttérben a reformáció és a vallásháború fontos eseményei zajlanak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!