SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Monda nékik egy példázatot. Száz szépprózai szemelvény 17. századi protestáns prédikációkból

Monda nékik egy példázatot. Száz szépprózai szemelvény 17. századi protestáns prédikációkból

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Kereszténység

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

245 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

963207761x

tartalom:

"Izgalmas, a mai olvasókat is érdeklő feladatra vállalkozott Szabó Lajos, amikor a régi, manapság kevesek által forgatott szövegeket, könyveket átvizsgálta, és a megítélése szerint művészileg figyelemre méltó rövid történetek, novellisztikus jellegű szövegrészek közül egy csokorra valót kiválogatott és antologiává szerkesztett. Tizenkilenc protestáns prédikátor huszonkilenc művéből válogatott ki különböző szépprózai műfajhoz tartozó részleteket. A 16-17. században működő prédikátorok számtalan olyan részletet iktattak beszédeikbe, amelyeket a korukban elérhető nemzetközi irodalom gazdag kincsesházából vettek. Fordítottak az ókor és középkor klasszikusaitól regéket, mondákat, elbeszéléseket;a világtörténelemből különféle eseményeket, históriákat; számos elbeszélést vettek át a legendáriumokból, de a magyar történelemből és a nép életéből is. Az idegen nyelvű irodalomból merített szemelvényeket szabad fordításban, rövidítve, sokszor magyar népi szólásokkal fűszerezve tárták hallgatóik, olvasóik elé. A kötetben szereplő száz szemelvény a 16-17. században élő társadalom különböző tájszólásokban megszólaló ízes beszédét is tolmácsolja. Kellemes, tanulságos szórakozást nyújt az olvasónak."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!