SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Mossóczy Pál szép nyara

: Mossóczy Pál szép nyara

Kiadás:

Budapest, 1922

Kiadó:

Franklin-Társulat

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés Nyugat nagyjai

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A Nemzeti Újság Aranykönyvtára

Terjedelem:

143 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Mossóczy Pál teológus nem volt hozzászokva ahhoz, hogy önmagát és a környezetéhez való viszonyát figyelgesse. Csak élt az élete sodrában, elfogadta, amit az elébe hozott, kitért, ha tudott a veszedelmek elől - ment az előtte nyíló úton, mint aki csak úgy vándorol a világban, határozott cél nélkül, amerre éppen elvezet az országút. Tulajdonképpen még gyermek volt, még nem jutott teljes tudatára a saját életének - még nem harcolt semmiért, még nem ábrándult ki semmiből, de nem is ismert meg semmit. Ami kevés tudomása volt az élet igazi dolgairól a legközvetlenebb családon és az iskolán túl, azt könyvekből, leginkább Jókai regényeiből merítette, de éppen ezért ezeket a dolgokat, mint ideálisakat nem is őrá tartozóknak tekintette. A kis Emmával való barátkozáson sem gondolkodott soha, kellemes volt neki a kis kék szemébe nézni, mosolygásában, enyhe pirulásában gyönyörködni, de arra sohasem gondolt, hogy ebből következmények, kötelességek, sőt komplikációk is származhatnak, hogy a dolog esetleg kihathat az ő és a kislány egész további életére. Sok mindenféléről gondolkodott, tanulmányairól, filozófiai olvasmányairól (az elmúlt télen olvasta Kant könyvét a vallásról), csak éppen önmagáról és az életéről nem gondolkodott soha és nem gondolkodott az emberekről, akikkel a véletlen összehozta. Valamiféle ítéletet alkotott magának róluk, merő szimpátiák és antipátiák alapján, de magva ennek az ítéletnek nem volt és nem tartotta fontosnak. Az egész világ mint egy illúzió feküdt előtte."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

800 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!