SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Nagyenyedi Demokritus

: Nagyenyedi Demokritus

Szerkesztő:

Kiadás:

Bukarest (Bucuresti), 1970

Kiadó:

Kriterion Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Humor

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

189 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Vala Persiában egy igen bölcs arabs, Lokman nevű,kitől midőn azt kérdenék: "kitől tanulta azt az bölcsességét", azt felelte, hogy a tudatlan és alkalmatlan emberektől. Ez a sok dib-dáb dolgoknak tővel-heggyel s éllel- fokkal, ággal-boggal összehánt szemétdombja is arra való, hogy bölcsebbé légy! Légy is, barátom, Olvasó! S ennél bővebb Praefatiót ne várj; hanem várj idtől, mert időre- hóra valaha holmi haszon csak származhatik ebből. Mint a vad almát addig sanyargatja a dér, hogy hideg vizbe hányják, s a fagya kimentvén, eddegélik a parasztok. Azon könyveket kárhoztatja Osterwald mint kegyes tudós; de honnan tudná, hogy azok rossz könyvek, ha jól meg nem olvasta volna? Dávid is bolondtól fogta vala hallani ezt: "Nincsen Isten", de a fölött nem volt atheus. E rossz könyv autorának pedig nevit ne kérdd, mert elég könyv vagyon sub anonymo. Íratott pedig abban a városban, amelyben ha a könyvíróknak s olvasóknak legnagyobb bűnük csak ekkora, mint ez a ganéjdomb, boldog az a város.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!