SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei

: Nandu

Kiadás:

Budapest, 1973

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Terjedelem:

644 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

A nandu dél-amerikai, struccszerű madár, a pampákon él és a vadászok elől oldalazva menekül. Valahol Braziliában egy nandut követve menekül meg üldözői elől Szentgály, alias Köttöni Dénes zeneszerző és világforradalmár, akiről - a regény szerint - zenei általános iskolát és gimnáziumot neveztek el a felszabadulás után. Mindez, valamint Köttöni Dénes bécsi és párizsi emigrációja is a regény járulékos és leggyengébben megírt része. A lényeg: a magyar arisztokrácia első világháború előtti és alatti életének nagy beleérzéssel és tévedhetetlen biztonsággal készült rajza. Szengály-Güssing Ferenc zalai nagybirtokos és nevelt fia, Déneske szemével nézzük a kort és embereit. Az olvasók közül talán sokan felróják majd Bókainak, hogy sok különcöt szerepeltet (például Jakab gróf, Falconier herceg vagy Krizosztom atya), de éppen ezek az alakok a regény legérdekesebb figurái. A szerző remek stílusváltással ábrázolja, hogyan érintkeznek egymással és alantasaikkal a "királyok, hercegek, grófok". A mű egyik legjobb, legolvasmányosabb regény a Monarchia utolsó éveiről.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!