SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Négy szél Erdélyben

: Négy szél Erdélyben

Kiadás:

Budapest, 1975

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

521 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A regény a XVI. század Erdélyét mutatja be, s bár elsősorban egy kis fejedelemséget szorongató problémákkal ismertet meg benünket, jelentős részlete annak a nagyigényű korképnek, amely Passuth Lászlónak a XVI. és XVII. század Európájáról szóló regényeiben összefüggően kirajzolódik. A regény Erdély önállósodási törekvését az európai politikai élet bonyolult összefüggéseiben láttatja. Erdély történelmének néhány évéről szól, arról a néhány évről, mely Báthory István fejedelemmé választásától megkoronázásáig, a lengyel királyok rezidenciájába való bejutásáig eltelik. Ez a rövid időszak rendkívüli jelentőségű az erdélyi fejedelemség kialakításának történetében. Mindaz, amit később Bethlen Gábor a XVII. században megvalósított, már ekkor elkezdődött: sikerült Erdélynek bizonyos önállóságot biztosítani, és ha ideiglenesen is, de megszilárdult a központi hatalom. Passuth László mindezt egy történész pontosságával és felkészültségével, történelmi dokumentumok alapján mondja el, de a mű mégsem száraz történelemkönyv, hanem érdekes regény, amelyben az író történelmi figurákat állít talpra, hogy aztán megmutassa eleven sorsukat, igaz emberi arcukat."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!