SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Nevelő idő. Esszék, publicisztikák, jegyzetek

: Nevelő idő. Esszék, publicisztikák, jegyzetek

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Magvető Kiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Művelődéstörténet Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

407 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631401510

tartalom:

˝Kunszabó Ferenc újabb kötete egy évtized esszéit és publicisztikai jegyzeteit foglalja egybe. Esszé, mint kísérlet, sőt kaland és kísértés. Mert minden írására a továbbgondolás szelleme nyomja rá bélyegét. Szociológiai szemlélete, alapállása azonban megóvja szerzőnket az impressziók, az önkényes apropók zsákutcájától. Nemzeti múltunkkal foglalkozó szociográfiáira vagy mai témájú életforma-történeti felméréseire, sőt polemizáló, perújító írásaira is az az alapállás jellemző, hogy nem zárkózik el egy-egy történelmi szakasz vizsgálata során a rokon társadalomtudományok feltárt adataitól. Így múltidézése, jövő-ébresztgetése összetettebb, egyén és közösség viszonya kézzelfoghatóbb, akár a kunokról vagy a jászokról értekezik, akár tágabb elméleti kérdésekről - nemzeti tudat, történelmi tudatformák, vizsgálati módszerek stb. - vitatkozik is egy-egy cikk vagy könyv örvén. Így irányítja a figyelmet a nép, a nemzet sorsának, jövendőjének alakulására. Gondolkodásra sarkall, ítélkezésre ösztökél. Az elődök számontartásra érdemes példáját emlegeti, a bennünket jellemző, kifejező művelődési, magatartásbeli értékeket tudatosítja-- biztatásként a valóságos önismeretből táplálkozó nemzeti önbecsülésért.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!