SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Nevetni is lehet! Szatírák és humoreszkek

: Nevetni is lehet! Szatírák és humoreszkek

Illusztrátor:

Kiadás:

h. n., 1959

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

157 p., ill.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Az elmúlt évek termésének legjavából válogatta össze Darvas Szilárd új kötetét, önmaga legszigorúbb kritikusaként. Manapság, amikor annyi jogos és jogtalan bírálat éri a "Könnyű Múzsát", szükséges ezt megemlíteni, hiszen a műfaj egyik legjelentősebb képviselőjének, Darvas Szilárdnak e kötetben közreadott írásokat is jellemző igényessége nem kis mértékben járul hozzá a műfaj becsületének a megvédéséhez. De mi újat is mondhatnánk a mindenki által ismert, szeretett és oly népszerű Darvas Szilárd humoráról? Csupán egy jellegzetességére szeretnénk felhívni az olvasó figyelmét, melyet talán nem méltattak eddig kellőképpen figyelemre, éspedig arra, hogy Darvas Szilárd költő is, s ez a költő humoreszkjeiben sem tagadja meg magát; bujkáló lírája át- meg átszövi írásait, s ezt a szemérmes költőt a leghívebben azzal a Kosztolányi-idézettel jellemezhetnénk, melyet a szerző választott egyik humoreszkje mottójául: "Játszom ennen életemmel, buvócskázom minden árnnyal, a padlással, a szobákkal, fénnyel, mely tovaszárnyal..."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!