SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Novellák. I-III. köt.

: Novellák. I-III. köt.

Kiadás:

Budapest, 1957

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

523, 279, 497 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

Kosztolányit, novellairodalmunk egyik legnagyobb, klasszikus mesterét hosszú évekig méltatlanul elhallgatta az irodalomtörténet és a könyvkiadás, pedig szépprózájának tekintélyes része a magyar irodalom legnagyobb hagyományai közé számít. Ezt a hiányt kívánja most pótolni a Szépirodalmi Könyvkiadó, a régóta nem kapható háromkötetes Révai-kiadást még két fontos novellával ki is bővítve, újra megjelenteti Kosztolányi hatalmas novellatermésének gyűjteményét. Az elnyomorított életű, szürke kisemberek világáról megrázó képeket adnak ezek a novellák, melyek vagy a finom irónia és az arányok bravúros eltorzításának segítségével pellengérezik ki hőseiket, vagy a gúnyon is átcsillanó szánalom és humanizmus meleg fényével vonják be őket, feltárva reménytelen kis életük értelmetlenségét, ürességét, nyomorúságát. A típusalkotásnak Kosztolányit annyira jellemző, tökéletes biztonsága és plaszticitása, a pompás részletmegfigyelésekkel hitelessé varázsolt hangulat és atmoszféra, ami novelláiban rendszerint a harmadik mondat után már teljesen körülveszi az olvasót, a pergő, szellemes, ötletes történetek, a kemény és világos szerkezet, az elbeszélőmodor lebilincselő közvetlensége, hol csevegésszerű, élőbeszéd jellegű hangja, hol klasszikus tömörségű, rövid, kemény és pontos mondatai, színes és hajlékony, játékos költői stílusa teszi a műfaj remekeivé ezeket a novellákat. Az első kötet a korai novellákat, a második az önéletrajzi jellegű, remek Esti Kornél-történeteket, a harmadik a késői és hátrahagyott írásokat, Esti Kornél újabb töréneteit , a pompás asszonyhistóriákat, a klasszikus latin ókorban játszódó novellákat s Kosztolányinak néhány válogatott tollrajzát tartalmazza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!