SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Nyitány

: Nyitány

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Studium

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

382 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Papp Jenő (Csujafalva, 1891. - Budapest, 1967.): író, újságíró. Jogi tanulmányainak elvégzése után újságíró lett Budapesten. Az itt szerzett élményeit harminc évvel később a Menekülő fiatalember című regényében dolgozta fel. A Tanácsköztársaság idején a felvidéki hadjáratban a 7. munkásezred géppuskás századát vezette. 1920 után színikritikái az Új Nemzedék, Magyarság, Új Magyarság című lapokban jelentek meg, a Magyar Úrinők Lapját szerkesztette. A negyvenes években a Film, Színház, Muzsika munkatársa, az Új Magyar Színház dramaturgja. A Magyar Nemzetben és a Magyar Vasárnapban is jelentek meg írásai. Nevét a Rádiókrónika tette népszerűvé. Ő teremtette meg ezt a műfajt, 1930-1942 között, ennek keretében ismertette és magyarázta az eseményeket. Krónikáiból több könyv alakban is megjelent. A Nyitány novelláit tartalmazza.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!