SZÉPIRODALOM / Magyar irodalom kategória termékei
Nyitott könyv a lelkem... Egy anya vallomása

: Nyitott könyv a lelkem... Egy anya vallomása

Kiadás:

h. n., 2000

Kiadó:

Rusznák és Türk Könyvnyomdája L'Harmattan

Kategóriák:

Magyar irodalom Regény, elbeszélés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Folklór

Terjedelem:

257 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Kocsis Rózsi 1932-ben született Széken, szegényparaszti családban. Négy elemit végzett, és már kilenc éves korában szolgálni szegődött. Húszévesen férjhez ment. Első gyermeke egy baleset folytán maradandó károsodást szenvedett, betegsége feloldhatatlanul nehezedett a család további életére. Emlékirataiból kettő már megjelent. A még szép emlékű gyermekkort a Megszépült szegénység című, 1988-ban megjelent könyvében idézi fel. Remények és kétségek között című munkájában (1997, Székelyudvarhely), lányságára és házasságának elso éveire emlékezik. A kötet a fiatalasszony sorsát rajzolja meg, egyfajta rendhagyó vallomás formájában. A mű elbeszélések füzére, amelyeknek főszereplője Kocsis Rózsi beteg gyermeke. Az irodalmár Nagy Pál, a szerző természetességének varázsát, képteremtő tehetségét, gazdag asszociációs készségét dicsérte, mely a szegény paraszti létnek színes és gazdag világát varázsolja elő.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!